Welkom op de website van de Koninklijke Handboogmaatschappij De Herderin Leuven.

Opgericht in 1845 en nog steeds springlevend biedt De Herderin aan haar leden de mogelijkheid om zich te bekwamen in het doelschieten.

We verwelkomen en begeleiden met veel plezier zowel de recreatieve als de competitieve schutter. Onze specialiteit is de olympische recurve boog, maar ook compound schutters en schutters met klassieke bogen kunnen bij ons terecht.

Nieuwsberichten

• Eerste 3D wedstijd 2024

Dit weekend trok ons barebow team (Emma, Lotte, Christian en Jonas) naar Ranst voor de eerste 3D-wedstrijd van het seizoen.

Ondanks een paar gesneuvelde pijlpunten, hebben ze toch zeer goede scores behaald. De dames waren in totaal met 14. Lotte behaalde hier de 4de plaats en Emma de 7de plaats. Onze heren werden 11de (Christian) en 14de (Jonas), op een totaal van 34.

Dit is een hele prestatie dus!

Daarnaast hebben ze zich ook gewoon super hard geamuseerd!

• Eerste lange afstandwedstrijd 2024 en kampioenviering

Dit weekend vond de eerste (lange afstand) wedstrijd van het nieuwe outdoorseizoen plaats in Herentals!

Thomas schoot op 60m en behaalde een aantal persoonlijke records. Eef deed mee op 40m. Het was haar eerste lange afstandswedstrijd. Ella was ten slotte ook aanwezig. Zij had net een 3-daags trainingskamp met het nationale team in Herentals achter de rug en schoot op zaterdagnamiddag ook een persoonlijk record op 70m.

Het was dus een geslaagde eerste wedstrijd!

Na de wedstrijd werd Ella gehuldigd voor haar mooie prestaties van het afgelopen seizoen tijdens de jaarlijkse kampioenenviering van de stad Leuven!

• BKJ indoor 2024

Zondag was de laatste wedstrijd van dit indoor seizoen, het Belgische Kampioenschap jeugd, en ja ja… er zijn maar weer eens medailles binnengehaald.

Lotte wist nog een zilveren medailleπŸ₯ˆ te behalen. Daarnaast hebben we er ook een Belgisch Kampioen bijπŸ₯‡! Thomas stootte door tot de goude finale, waarbij hij uiteindelijk een shoot-off gewonnen heeft! Ook Eef deed mee. Ze vocht tot de 8ste finale, maar daar was helaas de tegenstand te sterk.

Dit komt neer op een totaal van 8 (πŸ₯‰πŸ₯‰πŸ₯ˆπŸ₯ˆπŸ₯ˆπŸ₯ˆπŸ₯‡πŸ₯‡) medailles op kampioenschappen in dit indoor seizoen. Zo zien we maar hoe ver onze club het geschopt heeft.

• BK Indoor 2024

Het BK-weekend indoor 2024 zit erop! Voor de Barebow categorie traden Emma, Lotte, Jonas en Christian aan de schietlijn aan. Na een spannende wedstrijd mocht Christian een bronzen medaille mee naar huis nemen. Een dikke proficiat!

Bij de recurve categorie namen Ella, Jette, Thomas, Joris, Jeroen, Wauter, Marc en Luc deel. Er werden deze keer geen podiumplaatsen behaald. De schutters wisten er desondanks toch nog de spanning in te houden: zowel Jette (in de 8ste finale) als Ella (in de 16de finale) wonnen een shoot-off. Door haar shoot-off tegen een ervaren nationale schutster te winnen, wist Jette zich uiteindelijk nog door te stoten tot de kwartfinale.

Thomas heeft ook een persoonlijk record geschoten tijdens dit Belgisch Kampioenschap. Onze schutters mogen dus heel trots zijn op zichzelf!

• Vlaams Kampioenschap indoor teams en individueel 2024

Zaterdag waren er 9 schutters van HEL aanwezig, met in totaal 3 teams (Ella, Luc & Thomas; Jette, Joris & Jeroen; Elise-Marie, Marc & Christophe) en 3 mixed teams (Ella & Thomas; Jette & Luc; Elise-Marie & Jeroen). Het team van Luc, Thomas en Ella en het mixed-team van Thomas en Ella geraakten zaterdag tot de bronzen finale en haalden een 4de plaats.

Zondag geraakte Ella tot de gouden finale en behaalde ze uiteindelijk een zilveren medailleπŸ₯ˆ. Bij de barebowcategorie moesten onze beide dames tegen elkaar de bronzen finale schieten. Hierbij wist Lotte de bronzen medaille te behalenπŸ₯‰

• Halloweenschieting 2023

Er was een beetje vertraging door de tussenkomst van onze LCI, maar eindelijk was het zover: vrijdag 10 november organiseerden we terug een Halloweenschieting!

Proficiat aan Christophe voor de prijs van de beste outfit!

• HEL LCI 2023

Onze LCI zit erop! Het waren drukke, maar zeker geslaagde 4 dagen. Bedankt aan iedereen die mee geholpen heeft en bedankt aan Quest for Security om onze wedstrijd te sponsoren!

• Tienkamp 2023

Op vrijdag 6 oktober wasiedereen welkom om deel te nemen aan onze eerste tienkamp. Op deze funschieting namen onze schutters het tegen elkaar opnemen in 10 verschillende leuke disciplines.

De uitslag: Jette staat op de 3de plaats, Paul op de 2de plaats en Lotte eindigde op de welverdiende 1ste plaats!

• BK 25 meter outdoor 2023

Dit weekend was het weer een BK weekend.

Op zaterdag vond het BK jeugd 25m 3 pijlen plaats. Thomas nam deel en won zijn eerste afkamping, maar slaagde er niet in om bij de volgende afkamping door te gaan.

Zondag namen Jette, Ella, Jeroen, Pieter, Luc en Joris deel aan het BK 25m 3 pijlen voor volwassenen. Hierbij veroverde Ella de gouden medaille!

Dikke proficiat aan alle schutters, iedereen heeft zeer goed geschoten!

Credit voor de foto gaat naar Koninklijke Handboogmaatschappij De Eendracht Herenthout.

• Belgisch Kampioenschap lange afstand 2023

Jette, Ella, Joris, Luc, Thomas en Jeroen namen dit weekend deel aan het Belgisch Kampioenschap lange afstand.

Zaterdag vonden de individuele kwalificaties en teamfinales plaats. Zowel de 2 teams (Jette, Luc & Ella en Jeroen, Joris & Thomas) als de 2 mixed teams (Jette & Joris en Ella & Luc) wonnen de 8ste finale, maar verloren erna in de kwartfinale.

Luc wist zaterdag wel de bronze medaille binnen zijn categorie te bemachtigen.

Zondag vonden de individuele finales van de recurve dames en heren plaats. Joris, Jeroen en Thomas kwamen meteen tegen sterke tegenstanders uit, waardoor de wedstrijd voor hun bij de 8ste finales eindigde.

Jette haalde het tot de kwartfinale, maar verloor dan tegen 1 van onze Belgische internationale schutsters.

Ella haalde het tot de gouden finale, waarin ze verloor en dus een zilveren medaille wist te bemachtigen.

• Interland (BE-NL) 2023

De interland is achter de rug!

Jette en Ella representeerden 2 van de 4 Belgische dames. Ondanks de stevige concurrentie van Nederland, schoot ons damesteam zeer goede scores! πŸ‡§πŸ‡ͺ

Credits voor de foto gaan naar onze geweldige medeboogschutters bij Boogschietclub Sint-Sebastiaan Overrepen

• Lotto Archery Cup 2023

Zaterdag vond de langverwachte Lotto Archery Cup plaats. Onze schutters lieten zich van hun beste kant zien en behaalden goede scores. Helaas was de concurrentie te sterk, waardoor zowel het team (Joris, Ella & Alessandro) als Jette op de 4de plaats belandden.

• 25m3p en dubbele FITA in Bekkevoort 2023

Er was vrijdag een grote opkomst van de Herderin op de 25m3p in Bekkevoort. Joris, Wouter, Jette, Christian, Alessandro, Christophe, Bert, Jeroen, Marc en Ella namen deel. De wedstrijd begon met een grote regenbui, maar toch werden er goede scores behaald. Alessandro werd 1ste bij de U18 heren, Joris werd tweede bij de senior heren en Ella werd 2de bij de senior dames.

Ook op de dubbele FITA in Bekkevoort waren een aantal van onze schutters aanwezig. Joris, Alessandro, Jette en Ella waren zot genoeg om 2 dagen door wind van 20 tot 50 km/u te schieten. Het was niet gemakkelijk, maar hun doorzettingsvermogen leverde een 1ste plaats op voor Alessandro en een mooie teamprijsπŸ†.

• Vlaams Kampioenschap 25m3p 2023

Het Vlaams Kampioenschap 25m3p zit er op. Ondanks de felle zon en kleine onweersbui haalden we 3 medailles binnen. Merel en Alessandro werden 1ste binnen hun categorie en Ella werd 2de. Bert, Jeroen en Marc behaalden ook scores waar ze trots op mogen zijn!

• 4x70m in Merksplas 2023

Vandaag namen 5 schutters deel aan de 4×60/70m in Merksplas. Binnen de categorie U18 heren werd Alessandro 3de en Thomas 6de. Bij de dames wist Jette de 2de plaats te bemachtigen en Ella de 4de. Onze schutters hebben dat zeer goed gedaan!

• Koningsschieten 2023

Gisteren vond het (3-)jaarlijkse Koningsschieten plaats. Bij de jeugd slaagde enkel Alessandro erin om binnen de ring te schieten en koning te worden. Elise-Marie werd prinses en Lotte werd vaandrig.

Bij de volwassenen slaagde niemand erin om binnen de ring te schieten. Door middel van een shoot-off werd de top 3 besloten en werd Paul tot koning gekroond. Luc nam de plaats van de prins in en Ondrej werd vaandrig.

Proficiat aan de 6 edellieden!

• Uitstap materialenaankoop

Vandaag zijn we naar Nederland gereden om nieuw materiaal en voor sommige schutters een eigen boog te kopen.

Hier hadden we de gelegenheid om op 70m te schieten (wat we dan ook letterlijk gedaan hebben).

• Paasschieting 2023

Vrijdag mochten onze schutters niet alleen mikken op paaseitjes, maar ook nog eens genieten van lekkere chocolade eitjes.

• Start trainingen in Tildonk

Vandaag zijn we met een paar wedstrijdschutters voor de eerste keer dit seizoen terug naar Tildonk getrokken om de lange afstand te oefenen. Met de vizieren op de laagste stand en wind, regen en zon in het gezicht, trotseerden we met succes 50, 60 en 70m.

• BK Jeugd Indoor

Vandaag vond het BK jeugd plaats. Voor onze club namen Ebba, Alessandro, Ella en Jette deel. Het was een spannende competitie en onze schutters gaven het beste van zichzelf. Jette wist het zilveren plak te pakken te krijgen. Proficiat!!πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯