• HEL Cup 2024
    Met een kleine vertraging, geven we hier ook graag de resultaten van onze HEL cup.Er waren een aantal verrassende wendingen die dag. Zo zien jullie maar dat alles mogelijk is op de HEL cup! De dag begon met de recreatieve schutters, waarbij Tom eerste werd, Erwin 2de en Christophe 3de.Hierna volgde de wedstrijdgroep. Luc werd 1ste, Paul werd 2de en Erwin werd 3de.Vervolgens was het aan de competitieschutters. Deze wedstrijd werd gedomineerd door 2 wedstrijdgroepers. Ook hier veroverde Luc de 1ste plaats! Elise-Marie behaalde een mooie 2de plaats en Thomas werd 3de.Ten slotte waren de barebowschutters aan de beurt. Hier wist Christian de eerste plaats te bemachtigen, Rowhen de 2de plaats en Emma werd 3de. Proficiat aan alle schutters!
  • Tienkamp 2024
    De eerste funschieting van het seizoen zit er weer op. Zoals sommigen onder jullie misschien al geraden hadden, was het opnieuw een originele tienkamp! Er waren een aantal verrassende ervaringen, zoals het blind schieten en het teamschieten met 1 boog. Bij het snelschieten kon helaas niemand 10 pijlen halen (het max was 7). Aan onze timing valt dus nog een beetje werken. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk blonk onze nieuwkomer Elena het hardste uit in de verschillende disciplines, proficiat! Joris behaalde de 2de plaats en Tom werd 3de!
  • BK 25m outdoor 2024
    Na de kwalificaties bij de barebow heren eindigde Rowhen 3de en Herwig 4de bij de senioren en Christian 1ste bij de 60+. Emma schoot een persoonlijk record en behaalde de 5de plaats bij de barebow dames. Tijdens de afkampingen werd het een spannende bronze finale tussen Rowhen en Herwig, waarbij Rowhen brons te pakken kreeg en Herwig 4de werd! Christian kon doorstoten tot de gouden finale en wist uiteindelijk een zilveren medaille te winnen! Emma verloor jammer genoeg de kwartfinale en bleef uiteindelijk op de 5de plaats. Bij de recurve dames deden Ella en Elise-Marie mee. Zij werden na de
  • BK lange afstand 2024
    Het eerste BK van dit seizoen zit erop. Het waren 2 lange, warme dagen waarbij onze schutters hun uiterste best hebben gedaan om de pijlen, ondanks de wind, in het geel te krijgen. Zaterdagvoormiddag begonnen de individuele kwalificaties, waarbij een aantal schutters een persoonlijk record schoten. In de namiddag was het aan onze teams. Zowel recurve team 1 (Ella, Joris, Jeroen) als team 2 (Luc, Wauter, Thomas) verloren hun eerste match. Het recurve mixed-team (Ella & Jeroen) wonnen de eerste match met een shoot-off (ze schoten een 10 en een 9), maar verloren hun 2de match. Onze barebow teams schreven
  • Lotto Archery Cup 2024
    Zondag nam Ella deel aan de langverwachte Lotto Archery Cup. Hierbij moest ze in de voormiddag een afkamping schieten tegen elk van de 3 andere geselecteerde dames. Op basis daarvan werden de plaatsen voor de gouden en bronzen finale beslist. Ella belandde in de bronzen finale tegen een mede-schutster uit de talentenhub in Westerlo en won met 7-1. Dit leverde haar een 3de plaats op!
  • VK Outdoor 25m 2024
    Onze club was weer in grote aantallen aanwezig op het VK Outdoor 25m.Er werd een fantastische prestatie neergezet. HEL haalde maar liefst 3 (!) gouden medailles binnen. In de recurve categorie behaalde Eef de eerste plaats bij de recurve dames U21. Ella eindigde bij de recurve dames senior als eerste. In de barebowcategorie behaalde Emma de eerste plaats bij de senior dames. Proficiat!!
  • Laatste BAOC 2024
    , Gisteren vond de laatste BAOC van dit seizoen plaats. Jeroen, Ella, Thomas, Luc en Joris waren aanwezig met begeleiding van Jette. Ondanks de wind schoot Jeroen een persoonlijk record, hoera! De concurrentie tijdens de afkampingen was weer groot waardoor Jeroen, Thomas en Luc hun 16de finale verloren. Joris gaf zich niet zo maar over en ging door naar de 8ste finale, waar hij verloor tegen een ervaren schutter. Ella verloor de halve finale en won de bronze finale, waardoor ze uiteindelijk op de 3de plaats belandde.
  • BAOC Luik
    Dit weekend trokken onze schutters naar Luik. Zaterdag deed Wauter mee aan een 25m wedstrijd en zondag deden Ella, Jeroen, Thomas en Luc mee aan de voorlaatste BAOC. Dit was voor Luc en Jeroen ook hun eerste wedstrijd op 70m van dit seizoen. De heren kwamen in hun eerste match uit tegen moeilijke tegenstanders en verloren in de 16de finale. Ella maakte het spannend met een shoot-off in de kwartfinale en wist uiteindelijk de gouden medaille binnen te halen in de damescategorie. Dit betekent voor haar dus een ticket voor de Lotto Archery Cup in augustus!
  • Afsluitende funschieting en trainingen in Tildonk
    Vrijdag was de laatste training in de club voor de vakantie. Zoals elk jaar werd er een funschieting georganiseerd, gevolgd door een hapje, drankje en bedankje van de club. Dit jaar mochten we op een onverwacht avontuur gaan. Net zoals Bilbo en zijn gezelschap trotseerden we de Misty Mountains, het donkere Mirkwood bos en een groot meer om uiteindelijk het goud terug te winnen van de draak Smaug. Dank aan allen die meehielpen om dit seizoen een succes te maken. Trainingen vinden vanaf nu plaats op woensdagen vanaf 19:00 en op zaterdagen vanaf 15:00 in Tildonk.
  • 4×60/70m Charleroi & eerste 2D wedstrijd Barebow
    Dit weekend stond er voor een aantal schutters weer een wedstrijd op de planning. Zaterdag trokken Ella en Thomas naar Charleroi voor een 4×60/70m. Thomas schoot op 60m bij de U18 heren en werd 4de. Ella schoot op 70m bij de senior dames en werd 1ste. In de laatste ronde schoot ze ook een persoonlijk record. Zondag deden Christian, Jonas en Emma mee aan hun eerste 2D wedstrijd in Ottenburg. Het was een heel leuke maar vermoeiende dag. Ondanks de kniehoge planten en vele hoogteverschillen hebben onze barebowers toch goede resultaten geschoten!