KHM De Herderin

Paswoord vergeten

Voor elk schuttertje quality time

Nieuws

14/07/2015 - Outdoor 2015

Dit weekend organiseerden we bij De Herderin onze jaarlijkse outdoorwedstrijd. Net als vorige jaren was dit een A-wedstrijd en net als vorig jaar opteerden we niet voor een dubbele FITA maar voor een gemengde wedstrijd met op zaterdag een FITA en op zondag een WA-round. De WA-round is een wedstrijdtype dat duidelijk gesmaakt word, dit is vooral duidelijk door de hogere opkomst op zondag. Betekent dit dat we moeten nadenken over het formaat van onze outdoorwedstrijd?

Onze organisatie was dit jaar ook weer top-notch. Een goedgevulde bar, verschillende opties van voedsel, doelen die verplaatst worden door de organiserende club zodat de schutters tijdens de pauze ook effectief pauze kunnen nemen, automatische signalisatie en scores die na 10 minuten al ter controle uithingen. Het is duidelijk dat al deze kleine details geapprecieerd worden door schutters, zoals we ook verschillende keren hebben mogen horen. Het feit dat we een A-wedstrijd organiseren zorgde ook deze keer weer dat verschillende schutters een ster of record hebben kunnen bemachtigen. Op zaterdagavond organiseerden we ook nog een improptu bbq met enkele bevriende clubs. Een voorbode voor een groter event volgend jaar?

Er was dit jaar wel wat verwarring met het nieuwe prijssyteem en de nieuwe, door de HBL opgelegde, inschrijvingsgelden. Dit werd op zaterdag extra moeilijk gemaakt door een gelijke score bij de eerste twee compound 90m schutters. Naast het verplichte, nieuwe, kapprijssyteem hebben we ook geprobeerd om de jeugd uit te dagen en hen te bedanken voor hun aanwezigheid door ook speciaal voor hen prijzen te voorzien op basis van de verschillende leeftijdscategorieen.

Graag wil ik alle aanwezig schutters, scheidsrechters, sponsors en vrijwilligers van de club (zowel leden als ouders) bedanken voor hun aanwezigheid. Uiteindelijk zijn zij het die een wedstrijd als deze dragen en succesvol maken. Samen hebben zij er weer een geweldig weekend van gemaakt. Het is duidelijk dat wie afwezig was ongelijkheid had. Tot volgend jaar!

Terug naar boven

Bekijk alle nieuwsberichten